kommentarer till text

Nu är vi igång med skrivandet, vi och vi…I början är det Håkan som skriver då mycket av det första i boken tar avstamp i hans forskning. Min roll blir annorlunda då. Jag tänker att jag försöker läsa Håkans text dels med ”mina egna ögon” då jag sätter mig in i texten och ser till att jag förstår det och står för den, det är ju ändå vår bok tillsammans. Sen försöker jag läsa texten även med en blivande läsares ögon där jag försöker förhålla mig neutralt kritisk till om mina kollegor förstår och ta till sig texten, så att vi inte hoppar över tankesteg som vi själva tagit så många gånger att vi glömmer bort dem.

Hur delar man sedan med sig sina tankar om vad någon annan har skrivit? I skolsituationen önskar vi lärare ofta enskild tid med varje elev för att gå igenom vad denne har skrivit. Så är ju sällan fallet och i mitt och Håkans samarbete försvåras just denna typen av möte dessutom genom att Håkan bor i Jönköping och jag i Nacka. En del kan man ta via telefon/skype men då krävs det ju att vi har tid samtidigt att pratas vid och gärna framför en skärm också med texten tillgänglig.

Idag testar jag några andra sätt att dela med mig mina tankar om Håkans text. Jag spelade in med Jing (ett gratis skärminspelningsprogram) och visade på muspekaren i texten samtidigt som jag berättade om vad jag tyckte om enstaka ord samt hela stycken. Denna film läggs i molnet och Håkan fick en länk skickad till sig.

Jag har också testat att skriva in kommentarer direkt i wordfilen och dessutom kan jag ju faktiskt fota mina ”analoga” anteckningar i den utskriva versionen och skicka dem.

kommentarer_i_bok

text

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.