Digitalisering som lyfter skolan

digitalisering_som_lyfter_skolanFör att utveckla elevernas kunskaper med hjälp av digitala verktyg måste vi utgå från pedagogik snarare än teknik. Boken Digitalisering som lyfter skolan – Teori möter praktik innehåller inte ett enda apptips, men däremot finns strategier och förhållningssätt för hur digitala verktyg kan användas för att skapa fördjupad kunskap.

Författarna tar sin utgångspunkt i forskning inom skola och IT. De visar vilka fallgropar som finns med tekniken och hur du kan undvika dem. Här finns också konkreta metoder för att utnyttja de fördelar som digitaliseringen för med sig. Boken ger dig en gedigen grund för att arbeta med digitala verktyg i skolan och sätter in ämnet i ett sammanhang.

Köp boken

Boken finns som vanlig bok och som e-bok och kan bland annat köpas på följande ställen:

Stödmaterial

I menyn ovan har varje kapitel i boken fått en egen sida. Om du funderar på att köpa boken kan du här se en film om vad varje kapitel handlar om. Om du redan köpt boken kan du se filmen och sedan fundera vidare med hjälp av de reflektionsfrågor vi ställer till varje text. Varför inte se filmerna och fundera tillsammans med dina kollegor?